diumenge, 1 de juny del 2008

Salvarem la Vall?

Aquests dies he recordat especialment un dels fets què més col·lectius va reunir al voltant d’una gran taula i, el qual és motiu de reflexió constant, sobretot, quan anys després et tornes a trobar amb un tema en la mateixa línea especulativa.

Aquets fets es produïren a començament de l’estiu de 2004, amb l’okupació de Can Maymí, al carrer Lepant de Mataró. En aquelles reunions, els joves okupes denunciaven un projecte especulatiu molt ambiciós de l’Ajuntament de Mataró, on a l’actualitat hi són motiu de mobilitzacions per part dels col·lectius socials de la ciutat i de constants discussions als plens, com és el cas de Can Fàbregas per esmentar un exemple.

El silenci al començament d’algun grup era motiu de sospita i, la retirada posterior de les reunions va evidenciar, que como a socis de govern, no havien fet més que recopilar l’informació de què disposàvem per netejar la seva imatge i sortir mínimament esquitxats de les posteriors acusacions al govern de l’Ajuntament.

Per què trec aquest tema i quina és la reflexió?

Perquè l’experiència em diu que la plataforma “Salvem la Vall, Salvem el Poble” arriba una mica tard. Qualsevol pla especulatiu compleix un procés i, hem de tenir present que mai són a curt termini. Per tant, quan un assumpte d’aquestes característiques veu la llum, segur que la quitança està feta.

Per altra banda, el silenci del grup de govern i, que des de bon començament no s’ha pronunciat al respecte, evidencia les meves sospites de que tot està signat i vist per a sentència.

Que la NO confrontació del seu antic soci de govern, avui grup a l’oposició, el qual critica constantment els mitjans però mai les finalitats i, que de cap manera em d’oblidar que el seu cap de llista era l’anterior regidor d’urbanisme, els fa també còmplices i culpables de les meves sospites.

Per tot això, crec que la plataforma deuria d’orientar les seves reivindicacions a altres extrems i altres instàncies, a més de les que ja té en marxa.